Zo slaapt jouw kind ook door! [5 tips]

Kinderen zijn leuk, maar die gebroken nachten zijn pittig! Door de volgende vijf tips te gebruiken, zal jouw kindje ‘s nachts beter doorslapen.

Tip 1: Wees geduldig

We zullen maar meteen eerlijk zijn: de ene baby slaapt veel sneller door dan de andere. Zo zullen baby’s met een wat lager geboortegewicht meestal vaker wakker worden, omdat ze simpelweg geen voeding kunnen missen. Helaas kun je daar weinig aan veranderen. Toch kun je door de ideale omstandigheden te creëren ervoor zorgen dat je kindje wat beter slaapt.

Tip 2: Zorg voor de juiste kamertemperatuur

Veel ouders hebben de neiging om de slaapkamer van hun kleintje goed warm te houden. Dit is de eerste dagen na de geboorte prima, maar daarna is dat niet meer nodig. Zorg voor een kamertemperatuur van rond de 18 graden en een goede slaapzak en je baby zal heerlijk kunnen slapen.

Tip 3: Voorkom oververmoeidheid

Sommige ouders proberen hun kindje langer wakker te houden, om er zo voor te zorgen dat het door vermoeidheid ‘s nachts langer doorslaapt. Doe dit niet, want dit werkt meestal juist averechts! Wanneer je baby oververmoeid is, zal hij of zij onrustig slapen en dus vaker wakker worden.

Tip 4: Ga niet kijken bij ieder geluidje

Niet alleen baby’s, ook ouders kunnen ‘s nachts heel onrustig zijn. Sommige ouders worden wakker van ieder geluidje dat hun baby maakt. Herken jij dat ook? Probeer je dan niet te snel zorgen te maken. Geluiden maken tijdens het slapen is namelijk heel normaal.Ga pas kijken wanneer je kindje huilt en daarmee duidelijk maakt dat hij of zij aandacht nodig heeft.

Tip 5: Geef een flinke avondvoeding

Een beetje rijstebloem in de laatste fles, zorgt ervoor dat de voeding minder snel verteerd wordt. Hierdoor heeft je baby minder snel honger en is de kans groot dat je kleintje wat langer doorslaapt. Geef je borstvoeding? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de laatste voeding af te kolven en dan in een fles met rijstebloem aan je kindje te geven. Welterusten!